Wil Jansen

Wil Jansen is een gepassioneerde schilderes die haar artistieke reis door de natuur laat leiden. Haar olieverfschilderijen zijn een diepgaand onderzoek naar de fundamentele aspecten van de schilderkunst, waarbij ze de eigenschappen van kleur, vorm en materiaal grondig verkent.

In haar werk speelt de natuur een centrale rol, waarbij ze motieven uit haar omgeving gebruikt om een dynamisch en textuurrijk beeld te creëren. De schilderijen van Jansen zijn opgebouwd uit gekleurde vlakken, lijnen, punten, strepen, scheuren en kraters, waarbij de verf in repetitieve, dikke lagen wordt aangebracht. Deze lagen vormen een fascinerende huid van verf die een eigen verhaal vertelt.

Het schilderproces van Jansen is meditatief en zorgvuldig. Ze herhaalt het aanbrengen en verwijderen van verf, waarbij ze op zoek gaat naar patronen, ritmes en structuren die een gevoel van oneindigheid oproepen. Dit proces resulteert in werken die soms een gecontroleerde uitdrukking van emoties zijn, en andere keren puur abstract van aard.

Wil Jansen’s kunstwerken nodigen de kijker uit om niet alleen de oppervlakkige schoonheid te zien, maar ook de diepere lagen en de complexiteit van het creatieve proces te waarderen. Haar werk weerspiegelt een harmonieuze balans tussen chaos en orde, natuur en kunst, emotie en techniek.