evenementen

Zondagconcerten in De Verzameling

Iedere maand worden er in De Verzameling zondagmiddagconcerten georganiseerd, tussen de geëxposeerde kunst in allerlei genres van Latin, Jazz, Balkan tot en met Klassiek. Deze voorstellingen duren ongeveer 1 uur. U kunt na deze muzikale uitingen uw ervaringen met de muzikanten delen en/of  vrij door De Verzameling lopen om de geëxposeerde werken te bekijken. Omdat er per voorstelling 60 tot 80 plaatsen beschikbaar zijn verzoeken wij u om vooraf kaarten te reserveren. Dit om teleurstellingen te voorkomen. U kunt reserveren per mail (info@deverzameling.nl) of per telefoon 026 442 84 97 Wij verheugen ons er op om u te ontmoeten in De Verzameling!

Jan en Marie-José van Hekke


21 januari 2018 – 15.00 uur

Deborah Carter Trio

Deborah J. Carter – Zang
Sebastiaan van Bavel – Piano
Jasper Somsen – Contrabas

Deborah J. Carter werd geboren in de U.S.A. en groeide op in Hawaii en Japan. Zij geeft concerten op jazzfestivals en in jazz clubs, doet seminars, en verschijnt in radio en TV shows in Europa, en Azië. Zij toert met haar eigen trio, of als gaste bij diverse formaties variërend van solo pianist tot orkest. Ook geeft zij masterclasses over de hele wereld.

Deze vocaliste /componiste /arrangeur brengt overduidelijk haar multiculturele ervaringen over in haar muziek. “We zijn tegenwoordig zo bevoorrecht een open deur te hebben naar andere culturen en gezichtspunten die ons verrijken”. Door de Music Maker werd zij beschreven als “absolute topklasse”, en is een van de meest dynamische vocalisten in de jazz scene.

Pianist en componist Sebastiaan van Bavel staat nog maar aan het begin van zijn carrière, maar heeft desondanks al een indrukwekkend CV opgebouwd. Naast enkele kleinere prijzen, schrijft hij in 2008 het Prinses Christina Concours in de categorie Jazz op zijn naam. Het is niet vreemd dat hij drie jaar later ditzelfde concours wint in de categorie Klassiek, gezien zijn uitzonderlijke talent binnen zowel de klassieke muziek als de jazz. Daarnaast won hij een Edison en is hij door de grootste jazzpodia van Nederland gekozen tot Young VIP 2018, waarbij hij door Nederland zal toeren. Geen wonder dat hij inmiddels een veel gevraagd pianist is. In van Bavels muziek is overduidelijk zijn liefde voor beide genres terug te horen. Zijn indrukwekkende pianospel laat hij optimaal tot zijn recht komen in composities die wat betreft structuur meer weg hebben van een klassieke symfonie dan van een jazz-standaard.

Kaarten à € 17,50 inclusief 1 consumptie zijn vooraf te bestellen: info@deverzameling.nl

Deborah J. Carter

Sebastiaan van Bavel


25 februari 2018 – 15.00 uur

Thaïsa Olivia Trio

Thaïsa Olivia – Zang
Thijs Cuppen – Piano
Jasper Somsen – Contrabas

Thaïsa Olivia is een gepassioneerde zangeres met een warm, eigen geluid en een bijzondere flair en presentatie. Al op jonge leeftijd waren zingen en dansen haar passie, nam zij diverse lessen, trad zij op en toerde zij met het internationale Muziektheatergezelschap “Up With People” een jaar lang langs de theaters door de VS en Europa. Na de Theatervormingsklas en de Musical Opleiding Amsterdam volgde zij haar zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam , o.a. bij Sylvi Lane en vervolgde deze verder bij Mildred Aikema, Deborah Carter, Adrienne West en Al Foster in New York.

Met haar trio vertolkt Thaïsa zorgvuldig uitgekozen stukken uit het American Songbook met veel gevoel voor lyriek en expressiviteit, waardoor bekende en minder bekende songs een geheel eigen interpretatie krijgen. Het repertoire bestaat o.a. uit stukken van, of zijn gezongen door Cole Porter, Ella Fitzgerald, Nat King Cole, George Gershwin, Duke Ellington, Cy Coleman, Rodgers & Hart, Harold Arlen, Jerome Kern en Kurt Elling. Sinds enige tijd heeft Thaïsa zich ook toegelegd op het componeren van eigen werk met originele teksten en arrangementen, wat het komende seizoen een groot deel van het repertoire zal vormen. Ze wordt bijgestaan door drie uitstekende muzikanten, die elk hun sporen ruimschoots hebben verdiend.

Thijs Cuppen begint al op jonge leeftijd klassiek piano te spelen. Aan het conservatorium van Amsterdam krijgt hij les van o.a. Rob van Bavel, Rob Madna en Karel Boehlee en in juni 2003 studeert Thijs af. Naast studio-projecten heeft hij diverse jam-sessies in Amsterdam geleid en met bekende jazz-muzikanten samengespeeld. Hij speelt tussen 2002 en 2010 in het Susanne Alt Quartet en werkt veel samen met vocalisten als bijvoorbeeld Deborah J. Carter, Mathilde Santing, Maria Markesini en Ellen ten Damme. Hij doet theatertournees en hij speelt in de musical “Waanzinnig gedroomd” waarin hij naast pianist ook muzikaal leider is. In 2016 tourt hij met Sven Ratzke en in 2017 met Ellen ten Damme, met wie hij twee cd’s heeft opgenomen.

Kaarten à € 17,50 inclusief 1 consumptie zijn vooraf te bestellen: info@deverzameling.nl

 

Thijs Cuppen als pianist bij Ellen ten Damme:


18 maart 2018 – 15.00 uur (volgeboekt)

alleen voor het avondconcert van 20.00 uur nog kaarten verkrijgbaar

Tania Kross & Jasper Somsen

Tania Kross – Zang
Johan Clement – Piano
Jasper Somsen – Contrabas

Mezzosopraan Tania Kross werd geboren te Curaçao. Zij behaalde cum laude haar Bachelor en Masterdiploma aan het Utrechts Conservatorium. Al tijdens haar opleiding won zij verschillende concoursen waaronder de eerste prijs van het Stichting Jong Muziektalent Nederland, de Rosa Ponselle International Competition for Vocal Arts in New York en het Cristina Deutekom Concours.

Na haar studie was zij lid van de Opera Studio in Amsterdam en werd zij door Het Concertgebouw verkozen tot “Rising Star”. Ze ging op tournee langs de diverse concertzalen van de wereld, waaronder Parijs, Salzburg, Wenen, Athene, Birmingham, Keulen en Carnegie Hall in New York. Op de prestigieuze BBC Singer of the World Contest 2003 in Cardiff trad Tania op als vertegenwoordiger van Nederland. Tania Kross maakt snel carrière en valt op door haar gedrevenheid en innemende persoonlijkheid op het podium. In de Staatsoper in Stuttgart, Het operahuis in Riga en op het Glyndeborne Festival is zij een graag geziene Carmen.

Meer dan een miljoen mensen stemden zaterdagavond 18-06-2017 af op Beste Zangers. De aflevering waarin operazangeres Tania Kross centraal stond trok 1.072.000 kijkers. Daarmee behaalde het AVROTROS-programma de tweede plek in de top 25 van best bekeken programma’s op die avond.

Johan Clement is vooral actief als professioneel pianist in België in het New Look Trio van Roger Vanhaverbeke (1982‐ 2011). Door de jaren heen begeleidde hij vele topmusici. Johan heeft met vrijwel alle Belgische en Nederlandse jazzmusici samengewerkt. Veel bekendheid kreeg hij door zijn samenwerking met saxofonist Scott Hamilton en door optredens op diverse Jazzfestivals o.a. North Sea Jazz Festival, Bahrein Jazz Festival, Cannes Jazz Festival, Brussels Jazz Festival, Jazz Festival Gouvy, Jazzfestival Middelheim en Jazz Ascona.

Kaarten à € 22,50 inclusief 1 consumptie zijn vooraf te bestellen: info@deverzameling.nl

Tania Kross

Johan Clement


22 april 2018 – 15.00 uur

Bert van den Brink & Jasper Somsen

Bert van den Brink – Piano/Accordeon
Jasper Somsen – Contrabas

In 1976 begon Bert van den Brink met zijn opleiding tot klassiek pianist aan het Utrechts Conservatorium. Herman Uhlhorn was zijn docent. In 1982 studeerde hij cum laude af. Nog in datzelfde jaar werd Bert docent piano lichte muziek aan het Utrechts Conservatorium.
Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en is op dat gebied autodidact. In de eerste periode na de studie heeft Bert regelmatig klassieke concerten gegeven, later kwam het accent meer bij de geïmproviseerde muziek te liggen. In 2007 ontving hij de VPRO/BOY EDGARPRIJS. Bert is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonistt live, via het internet of via een groot aantal cd’s. Hij bracht meerdere solo, duo en trio albums uit onder zijn eigen naam. Uniek is de cd “BLOWING” (2013). Bert van den Brink speelt jazz & pop op het kerkorgel.

Bert deelde het podium met o.a. Gino Vannelli, Richard Bona, Toots Thielemans, Chet Baker, Nat Adderley, Benny Golson, Lee Konitz, Rick Margitza, Philip Catherine, Clare Fischer, Enrico Pieranunzi, Louis van Dijk, Miranda van Kralingen, Jules de Corte, Cor Bakker, John Engels, Hein van de Geyn. Dee Dee Bridgewater, Denise Jannah en Thomas Oliemans.

Contrabassist/ componist/producer Jasper Somsen studeerde zowel jazz als klassiek contrabas aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam. Tijdens zijn veelzijdige carrière speelde hij met vele beroemde musici uit (inter)nationale jazzscene w.o.: Enrico Pieranunzi, Joey Calderazzo, Jeff Ballard, John Beasley, Jean-Michel Pilc, Bob Sheppard, Justin Faulkner, André Ceccarelli, Gabriele Mirabassi, Bert Joris, Bert van den Brink, Ramón Valle, Toon Roos, Karel Boehlee, John Engels, Yuri Honing, Cor Bakker, Maria Mendes en Eric Vloeimans. In 2017 toert hij door de Nederlandse theaters met operazangeres Tania Kross. Jasper geeft concerten over de hele wereld, werkte mee aan 30 albums en was verbonden als gastdocent aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Arnhem. Hij is de programmeur van de concertserie Jazz in Wageningen.

Kaarten à € 17,50 inclusief 1 consumptie zijn vooraf te bestellen: info@deverzameling.nl

Bert van den Brink

Jasper Somsen

neem een kijkje...

artiesten

Alex Brusse
Ali Ryerson
Andrei Marta
Annette Weterings
Atie Vletter en Petra Frohlich
Catharina Jansen
Carmen Gomes
Chorus Swingtet
Claudia y Manito
Cor Bakker
Diana de Vries
Dos Cuerdas
Eric Langedijk & Zwaan Stam
Evelina Vorontsova
Harry Burg Gulickx
Heleen Vegter
Het Hobbema Trio
Jasper Somsen
Jazz Trio ‘Hello Oscar’
Johan Clement Trio
Joost Zoeteman
Jos Jansen
Josee Bosma en Miriam de Vroome
Krzysztof Wagenaar
Lotus Ensemble
Maciej Domaradzki
Masha Bijlsma band
Maurice Rugebregt
Meander kwartet
Medina Kwartet
Arturo Pérez Medina
Michaela Hollmannova
Milou Houtkooper
Mirjam Verheem
Nihad Hrustanbegovic
Nobuko Takahashi
Parwa Petra Polman
Piano kwartet Indigo
Quirine Melssen
Ramon Valle
Rik Cornelissen
Ruud Breuls
Sabine vieregge
Sambayá
Sandra van Vliet
Tamara Maria
Trio St Petersburg
Vera Westera
Vincent Houdijk

Reacties

Concert Flor d’Luna

Beste fam. Hekke,

Wat is het toch bijzonder dat jullie elke keer weer voor zo’n geweldig concert kunnen zorgen. Vanmiddag waren mijn ogen niet meer droog. De klanken gebracht in een harmonie van drie geweldige muzikanten hebben mij even het gevoel van boven alles uit . . . gegeven. Dank jullie wel voor de ruimte die jullie geven om bij deze unieke concerten aanwezig te mogen zijn. We hopen op nog vele concerten hier in Westervoort. En . . . niet voor het laatst de verzorging was weer perfect.

Onze warme groet,
Rob en Yvonne

Concert – Ramón Valle & Rik Cornelissen

Dear Marie-Jose,

Thank you for the great evening yersterday. I enjoyed it a lot to play at your venue.
Now you have my contact details as well and if it is oke for you I can put you on my mailinglist so you know what I am doing and where I am performing.
Thanks again and many greetings,

Ramon Valle

Concert – Carmen Gomes Inc.

Hi Marie – Jose, wat was het een top middag! Dank voor alle goede zorgen en de heerlijke atmosfeer. We willen heel graag weer komen optreden. Volgend jaar hebben we een jubileum jaar: ik sta 25 jaar op het podium. We doen een concert met de beste,  mooiste en swingendste liedjes uit deze periode uit al onze  theaterprogramma’s. Het wordt heel speciaal !
Misschien kunnen we dit bij jullie doen. Aan het einde van het seizoen of het begin van het nieuwe….? Ik heb flyers en er komt een nieuwe cd bij uit.
Ik hoor graag wat je vindt.

ps volgende keer blijf ik eten !lieve groetjes, carmen

Concert – Ali Ryerson & Johan Clement Trio

We zijn net terug van het TOPCONCERT. In EEN woord geweldig. Het mooiste was dat na de pauze , Jan zei dit is  The girl from Ipenima……. ik weet het even niet maar hij had het goed en genoot met vollen teugen.
We kregen een gesigneerde cd van ALI RYERSON. Jan is met haar op de foto gegaan ik zal hem je toesturen.
Nogmaals bedankt voor deze geweldige zondagmiddag.  Enorm genoten en je hebt niets te veel gezegd.
Enorm bedankt hoor. Groeten van Fien en Jan.

Concert – Ali Ryerson & Johan Clement Trio

Beste Marie-José en Jan,

Van de vele plaatsen waar ik terechtkom als muzikant is jullie “concertzaaltje” er ééntje die ik niet snel zal vergeten.
Het is een uitzonderlijk mooie ruimte, en de akoestiek is er warm en helder ( net ervoor had ik toch een beetje schrik, want kerkgebouwtjes en jazz gaan niet altijd goed samen qua akoestiek )

Maar vooral jullie gastvrijheid en moed om er concerten te organiseren vind ik zo bijzonder.
Ik hoop dan ook stiekem in de nabije toekomst nog eens te mogen terugkomen.

Warme groet,

Bart

Concert – Ali Ryerson & Johan Clement Trio

Beste Marie-José en Jan,

Dit zijn zo van die plekjes waar wij soms enkel kunnen van dromen.
Een plekje waar je dadelijk kan voelen dat het goed is.
Een plekje van warmte, respect, kennis van zaken, menselijke warmte en goeie smaak.

Ik ben zo blij dat jullie ons hebben gevraagd om te komen spelen via Johan Clement.
Wij zijn allemaal met zo’n 😉 naar huis gereden omdat al die lieve mensen rondom ons heen op éénzelfde golflengte zaten. Muziek maken op die manier is het mooiste wat er bestaat. Die energie kon zo makkelijk worden gedeeld dank zij jullie smaakvolle, prachtige ruimte, dank zij jullie warme onthaal en gastvrijheid… op deze manier loopt alles als vanzelf en dat voelden we ook niet alleen bij ons maar ook aan de positieve feedback van het talrijke publiek na afloop.

Ik kan jullie niet genoeg bedanken om ons die kans te hebben gegeven.
Een (h)eerlijke dag om nooit te vergeten.

Heel veel liefs en graag tot een volgende keer.
Luc

Concert – Ali Ryerson & Johan Clement Trio

Lieve Marie-José en Jan!

Bedankt voor de mooie middag die wij konden realiseren, dank zei jullie, in jullie prachtige, gezellige en gastvrije accommodatie.
Het was in één woord “geweldig”!
Wat een super publiek en “jullie”, je zo warme, attente en professionele aanpak!
Dat zijn de “krenten in de pap” en waar we het allemaal voor doen!!!

Nogmaals “dank” en hopelijk tot een volgende keer!!!

Lieve groetjes van Johan & Miyuki xxx

Concert – Ali Ryerson & Johan Clement Trio

Zo’n zondagmiddag zoals vandaag heb je niet elke week in Westervoort.
Het was vandaag volop genieten van een Jazzconcert in de unieke locatie “De Verzameling”.

Gelijk als je binnenkomt voel je de warmte van de gastfamilie Van Hekke. Wat een welkom en verzorging zeg!!!
De prachtige locatie, sfeer en de prachtige kunstobjecten zijn al de moeite waard om er naar toe te gaan. Maar dan het concert van vandaag . . . met één
woord top.
Jazzfluitist Ali Ryerson, (voor veertien dagen in Europa), Johan Clement, Bart de Nolf en Luc Vanden Bosch zorgden voor een geweldige middag op hoog niveau.

Dank jullie hartelijk . . .

Rob van Deelen en Yvonne van der Graaf

Concert – Ali Ryerson & Johan Clement Trio

To Marie-José and Jan,
What a pleasure it was performing at de Verzameling on Sunday afternoon! It was very inspiring to play in such a beautiful setting, surrounded by beautiful art and such a wonderful audience! I was simply amazed how you have transformed that simple church into a perfectly stunning art gallerie and performance space. It’s become one of my favorite concert venues in Europe! Thank you again, Marie-José and Jan, for being such gracious hosts, and for making it such a special day for all of us.
And if it’s OK with Finn, I’d love to come back the next time I’m in Europe!
Ali Ryerson

Concert – Sambaya

Ik heb Agnes gesproken en zij is vol lof over het concert en alles erom heen, de ontvangst, de geweldige verzorging, de prachtig aangeklede comsumpties en een geweldig concert.
zij hebben dus met volle teugen genoten, en nog heel hartelijk dank hiervoor.

Kerstconcert – Duo Concerto Alankara

Lieve Marie-José,

Ik heb er van genoten bij jullie in jullie prachtige en liefdevolle Verzameling een concert te hebben gegeven! En om daarna heerlijk mee te eten met het verrukkelijke buffet was een feest voor mij.
Dank je wel en voor jullie een prachtig nieuwjaar met heel veel succes. Dat verdienen jullie. We zien elkaar hoop ik in 2015 weer!

Liefs Diana

Kerstconcert – Duo Concerto Alankara

Beste Jan en Marie Jose,

Ondanks een lange werkdag neem ik graag even de moeite te reageren op het concert gisteravond.
Wat een heerlijke avond, ik heb enorm genoten. De mooie ambiance, de topmusici, de muziekkeuze, en natuurlijk het heerlijke eten, de sfeer, helemaal TOP.
Dank en complimenten aan jullie. Rest mij nog jullie allen een fijne kerst te wensen, alsmede een voorspoedig 2015.

Graag tot ziens in het nieuwe jaar, met warme groet,

Ruud de Meulmeester.

Kerstconcert – Duo Concerto Alankara

Lieve Marie-José en Jan,

Wat een geweldig leuke avond gisteren!
We hebben genoten van de muziek, het eten en vooral van jullie gastvrijheid.
De tafelschikking was ook midden in de roos. We hebben ons prima vermaakt met onze disgenoten.
Complimenten voor de bediening: weer een avond met “zere voetjes”?!

We wensen jullie met kinderen, familie en vrienden ook langs deze weg, mooie Kerstdagen en een gezond, gelukkig en succesvol 2015!

We spreken elkaar.

Warme groet,

Concert – Masha Bijlsma Band

Hallo Marie-Jose,

Namens Dennis en Yvonne en de Zonnebloem natuurlijk heel hartelijk dank voor de  gezellige middag die zij hebben gehad. Ze hebben genoten van Masha Bijlsma band.

Met vriendelijke zonnebloemgroet,
Thea

Concert – Masha Bijlsma Band

Hi Marie-Jose,

mede namens de Masha Bijlsma Band wil ik jou en Jan hartelijk dankzeggen
voor een voor ons zeer geslaagde middag.

Jullie gastvrijheid, de prachtige concertruimte,  de geweldige vleugel
en het ontvankelijke publiek
maakte ons het musiceren wel zeer gemakkelijk!

Dank!

Concert – Masha Bijlsma Band

Beste Marie-José en Jan,

Bedankt voor de ruimte die jullie ons bieden om deze middag te kunnen genieten van de Masha Bulsma band.
Een Jazzband van hoge klasse!
Bij Jazz mag je tussentijds klappen na een solo . . . . het publiek is daar niet altijd van op de hoogte. Na het
kopen van de CD’s hopen wij nog heerlijk van deze Jazzband lang te kunnen blijven genieten.
Wij hopen het zo dat jullie deze unieke en bijzondere momenten kunnen blijven organiseren.

En o ja . . . wat is jullie locatie toch mooi en jullie wijn lekker. . . . .nogmaals dank.

Contact

T: +31 (0) 26 442 84 97
M:+31 (0) 6 21 80 11 37
@:info@deverzameling.nl

Locatie

De Verzameling Brouwerslaan 1a 6931 AC Westervoort

Openingstijden

maandag t/m vrijdag: 8.30 uur – 17.30 uur (andere tijden op afspraak)

zaterdag en zondag: op afspraak

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube