evenementen

 

Passepartout najaar 2019

Beste muziekliefhebber, het komende seizoen mogen we weer bijzondere en ook bekende muzikanten presenteren in De Verzameling.

Het wordt een mix van Jazz, gipsy, pop en soul, met als grote knaller(s) Joost Zoeteman, Wolf Martini, Wim de Vries, Marcus Schinkel, Wattie Rosenberg, Hans Kwakkernaat en de mystery guest van het kerstconcert.

De eerste 4 concerten nodigt Joost Zoeteman bijzondere muzikanten uit.
We starten op 1 september met Wolf Martini; een geweldig optreden met 2 bekende gitaristen waarin verschillende soorten gitaren en stijlen aan bod komen zoals; jazz, pop, gipsyswing en bossa nova. Wolf Martini treedt regelmatig op met verschillende bezettingen: van duo tot bigband, van pop tot jazz. Hij heeft opgetreden met Rita Reys, Candy Dulfer, Ruth Jacott, Mathilde Santing en Denise Jannah en heeft getoerd in
Zuid-Afrika, Griekenland, Suriname, Indonesië, Montenegro en Azerbeidzjan.

Zondag 29 september wordt verzorgd door de bekende Duitse pianist Marcus Schinkel en de Nederlands percussionist Wim de Vries, tot 2 maal verkozen als beste drummer van de BeNeLux. Marcus Schinkel; In zijn nieuwe programma “Cross Over Beethoven” mixt Schinkel zijn stijl van compositie met de melodieën van Beethoven, waarmee hij de harmonieën en ritmes katapulteert in de moderne tijd tussen Jazz, Electro en Rock.
Wim de Vries is rete snel en ambitieus, kan sneller spelen dan het geluid, maar weet ook hoe hij in een jazztrio afstand moet bewaren als het moet. Hij kan perfect begeleiden en speelt uitstekende brushes. Wim de Vries heeft al een rijke carrière op zijn conto staan. Met de Drumbassadors heeft hij de hele wereld afgereisd.

Op 27 oktober treedt Wattie Rosenberg op met het Gipsy swing trio. Het Gipsyswing Trio brengt swingende gipsyjazz, de zigeunermuziek die in Nederland bekend is geworden door het Rosenberg Trio. Deze middag staat volledig in het teken van gipsyjazz. U kunt rekenen op een spetterend concert met een flinke dosis swing, virtuositeit en zigeunervuur.

24 november zorgt Hans Kwakkernaat met zijn kwartet voor een heerlijk swingende jazz middag. De tournee van Hans Kwakkernaat bracht steevast volle zalen in Nederland, België, Duitsland, ja zelfs tot in Istanbul en nu dus in De Verzameling!

En als laatste verrassing op zaterdagavond voor de kerst,
21 december, een kerstconcert met een bekende Nederlandse zangeres. Wij houden het nog even op ‘the mystery guest’. Jasper Somsen invites….wij beloven u dat het een ‘warme’ gezellige avond zal worden geheel in de stijl van kerst.

Wij kijken er in ieder geval naar uit.

Het passepartout à € 115,- is te bestellen via: info@deverzameling.nl

Zondagconcerten in De Verzameling

Iedere maand worden er in De Verzameling zondagmiddagconcerten georganiseerd, tussen de geëxposeerde kunst in allerlei genres van Latin, Jazz, Balkan tot en met Klassiek. Deze voorstellingen duren ongeveer 1 uur. U kunt na deze muzikale uitingen uw ervaringen met de muzikanten delen en/of  vrij door De Verzameling lopen om de geëxposeerde werken te bekijken. Omdat er per voorstelling 60 tot 80 plaatsen beschikbaar zijn verzoeken wij u om vooraf kaarten te reserveren. Dit om teleurstellingen te voorkomen. U kunt reserveren per mail (info@deverzameling.nl) of per telefoon 026 442 84 97 Wij verheugen ons er op om u te ontmoeten in De Verzameling!

Jan en Marie-José van Hekke


24 november 2019 – 15.00 uur

Hans Kwakkernaat Kwartet

Hans Kwakkernaat – Piano
Joost Zoeteman – Gitaar
Lucien Matheeuwsen – Contrabas
Wim de Vries – Drums

Hans Kwakkernaat is geen onbekende van de Verzameling. Hij staat bekend om zijn virtuoze swingende spel in de stijl van Oscar Peterson. Deze editie is het programma weer vernieuwd en komt er naast Peterson ook klassiek, modern en gypsy voorbij!
Hans behoort al jaren tot het beste wat de Nederland op jazzgebied heeft te bieden. Hij speelde op alle major jazzfestivals, en tourde door deVerenigde Staten, IJsland, Jamaica en Zuid Amerika. Velen groten der Jazz speelden al met hem (o.a. James Moody, Bob Mintzer) en ook een van de drummers van het Oscar Peterson trio, Bobby Durham).

In de jaren ‘80 speelde Lucien overal in Nederland met “Tilt”, een popband die vele bekende Nederlandse artiesten begeleidde, zoals Lee Towers en Anita Meijer. Lucien heeft zich verder ontwikkeld in de jazz-scene, en speelde met Eric Vloeimans, Gerd Dudek, John Engels, Masha Bijlsma, Wiro Mahieu, Bobby Gantt, Michiel Braam, Frank Nielander, Jeroen Doomernik, Willem Kuhne, Pierre Courbois, het Loek Dikker Waterland Sextet en vele anderen.

Over Joost Zoeteman schreef de bekende Amerikaanse gitarist Roni Ben Hur: “Joost Zoeteman keeps the great tradition of modern jazz guitar alive and well. His playing keeps up with the high standards of the greatest, and at the same time brings a fresh sound and approach to this rich history”.

Wim de Vries studeerde af aan het conservatorium in Arnhem en geldt als een van de beste slagwerkers ter wereld. Hij is tot 2 maal verkozen als beste drummer van de BeNeLux.
De Vries is dan ook niet voor niets verbonden aan het bekende drummerk Sonor. Met zijn meesterlijke en creatieve spel weet hij de meest ongelofelijke verhalen uit zijn drumstel te toveren. Als “Drumbassador” speelde hij op het Modern Drummer festival in New York, Montreal Drumfest, Drummer Live London en Sydney Drum Festival.

Kaarten à € 20,- inclusief 1 koffie of thee zijn vooraf te bestellen: info@deverzameling.nl


Zaterdag 21 december 2019 – 20.00 uur

Kerstconcert

Jasper Somsen – Contrabas
Tim Langedijk – Gitaar
Angelo Verploegen – Jazztrompet

‘Prachtige standards, mooi melodisch, kan fluisteren en vertelt verhalen’. Met ingehouden adem genieten van een prachtig kerstconcert, gespeeld door Angelo Verploegen, Jasper Somsen en Tim Langedijk in de bijzondere sfeervol ingerichte Verzameling.

Angelo Verploegen’s staat van dienst is duizelingwekkend, in zowel de jazz, pop als klassieke muziekwereld. Hij werkte samen met de grootste namen, zoals Larry Goldings, Idris Muhammed, Bob Brookmeyer, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Louis Andriessen, Gino Vanelli, Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en Frank Boeijen. Meest bekend staat hij als co-leader/producer van het vermaarde The Houdini’s Sextet.

Gedurende zijn loopbaan werkte contrabassist/componist/producer Jasper Somsen samen met de (inter)nationale wereldtop, w.o. Peter Erskine, Joey Calderazzo, Jeff Ballard, John Beasley, Jean-Michel Pilc, Seamus Blake, Paolo Fresu, Jorge Rossy, Kendrick Scott, Justin Faulkner, André Ceccarelli, Gary Husband en EJ Strickland. Naast vier albums onder zijn eigen naam is hij de producer van de recente albums van o.a. Lynne Arriale, Bob Sheppard en Enrico Pieranunzi.

De kenners en liefhebbers vinden gitarist Tim Langedijk een verademing. Diversiteit en
zeggingskracht zijn uitgangspunten voor zijn Tim Langedijk Trio, waarmee hij meerdere uitstekende albums uitbracht. Tim trad al meerder malen op in Loburg, in de serie Jasper Somsen Invites en de Nacht van de Jazz, o.a. met crooner Paul van Kessel. Tim is een veel gevraagd studiomusicus.

Kaarten à € 40,- inclusief 1 koffie of thee zijn vooraf te bestellen: info@deverzameling.nl

neem een kijkje...

 

artiesten

 

Alex Brusse
Ali Ryerson
Andrei Marta
Andersons
Annette Weterings
Atie Vletter en Petra Frohlich
Ayesha de Groot
Bert van den Brink
Catharina Jansen
Carmen Gomes
Chorus Swingtet
Claudia y Manito
Cor Bakker
Deborah J. Carter
Diana de Vries
Dimitar Dimitrov
Dos Cuerdas
El Falu
El Nausad
Ellen ten Damme
Elvire Boelee
Eric Langedijk
Esther de Graaf
Evelina Vorontsova
Flor d’Luna
Franklin Heiligers
Hanneke Rouw
Hans Kwakkernaat
Hans Mantel
Hans Mentink
Harry Burg Gulickx
Heleen Vegter
Henk Kraaijeveld
Het Hobbema Trio
Jan Verwey
Jan Flubacher
Jasper Somsen
Jazz Trio ‘Hello Oscar’
Johan Clement
Joost Zoeteman
Jos Jansen
Josee Bosma
Karel Boehlee
Kika Sprangers
Krzysztof Wagenaar
Lizzy Ossevoort
Lotus Ensemble
Lucien Matheeuwsen
Maciej Domaradzki
Marcus Schinkel
Martin Limberger
Maria Mendes
Masha Bijlsma
Maurice Rugebregt
Meander kwartet
Medina kwartet
Michaela Hollmannova
Milou Houtkooper
Miriam de Vroome
Mirjam Verheem
Mitsuko Saruwatari
Nihad Hrustanbegovic
Nobuko Takahashi
Parwa Petra Polman
Paul van der Feen
Peter Kalb
Piano kwartet Indigo
Quirine Melssen
Ramon Valle
Romania Toroz
Rik Cornelissen
Ruud Breuls
Sabine Vieregge
Sambayá
Sandra van Vliet
Stefan Bos
Taeke Stol
Tamara Maria
Tania Kross
Tenar van Koten
Thaisa Olivia
Thijs Cuppen
Trio St Petersburg
Vera Westera
Vincent Houdijk
Wattie Rosenberg
Wim de Vries
Wolf Martini
Zwaan Stam

 

Reacties

 

Bijeenkomst

Waardering!

Zowel de bij de zondagmiddagconcerten als bij een recente lustrumviering heb ik, en velen met mij, de ‘Verzameling’ ervaren als een toegedane, gastvrije en stijlvolle instelling met goede muziek en catering en met een persoonlijke en hartelijke inzet van de leiding

Hans Stevens – Velpse Bridge Club

Concert

Een warm bad

De gastvrijheid van Marie José en Jan ervaar ik als een warm bad. Het kerkje is smaakvol ingericht en de service is prima in orde.
Ik ben een trouwe bezoekster van de concertjes op zondagmiddag. De musici zijn van artistiek hoog niveau en de muziekkeuze is gevarieerd jazzy en easy listening.
Met af en toe een klassieke topper
Ik kan het iedereen van harte aanbevelen.

Evaline van der Vring

Concert

Concerten in De Verzameling

Enkele jaren geleden lazen we in de krant dat er in De Verzameling in Westervoort, op zondagmiddag een jazzconcert werd gegeven. We zijn daar naar toe geweest en vonden het fantastisch. Wat direct bij binnenkomst opviel was de prettige ontspannen sfeer en we voelde ons welkom. De zaal is niet groot en je staat in contact met de muzikanten zodat je hun emoties kunt voelen wanneer ze spelen. Er is een passe-partout/abonnement voor vijf concerten in het leven geroepen en het voordeel hiervan is dat je verzekerd bent van een plaats. De geplande concerten voor dit najaar zien er weer voortreffelijk uit. We hebben al verschillende vrienden en bekende meegenomen en deze zijn allen enthousiast over de concerten. Kortom kom luisteren en genieten op een zondagmiddag naar de muziek in De Verzameling. Jan en Marie-José ga zo door!

Bob Gerritsen en Ytsje de Jong

Concert Ellen ten Damme

Beste Marie-José en Jan,

Allereerst, wat een optreden van Ellen te Dame en natuurlijk de begeleiding van beide inmiddels bekende musici Thijs Cuppen en Jasper Somsen .
Niet alleen vanwege de aandacht die ik van haar persoonlijk kreeg als ‘Gérard’ maar wat een top performance, zang, dans, mimiek, alles.
Mijn buurvrouw en ik hebben er ongelooflijk van genoten. Ik neem aan dat jullie ervan nog aan het bijkomen zijn.

Hartelijke groet, Gerhard

Concert Ellen ten Damme

Dag Marie Jose en Jan,
Wat een avond, vanavond het optreden van Ellen ten Damme en haar begeleiders, ongelooflijk. En zoals Ellen zei: en dat in Westervoort!!
Het was in een woord: subliem, we hebben ongelooflijk genoten. De ambiance, het welkom, het optreden, de verzorging, de locatie, alles was top.
Hartelijk dank,
Marlies en Hein

Concert Ellen ten Damme

Wat een optreden fenomenaal.
Jullie hebben hier zoveel mensen een enorm plezier mee gedaan!
We hebben genoten.🥰
Jacqueline en Paul

Concert Ellen ten Damme

Hallo MJ en J,
We wilden je even laten weten, ook nadrukkelijk namens Adrienne, dat we ontzettend hebben genoten van vanmiddag.
Mooie muziek in een bijzondere ambiance.
Gerard

Concert

Dag Marie-Jose, wat hebben we vanmiddag een fantastische middag gehad. We zijn ontzettend blij dat we er waren. Complimenten hoe verzorgd alles was.
Graag tot een volgend keer.
Marlies van Amerongen

Concert

Het was weer een zeer aangename middag: jij als gastvrouw, jullie als liefhebbers en wij allen als jullie gasten en dat samen met een Jazztrio dat hun liefde voor de de muziek en de Jazz in het bijzonder met elkaar en met ons hebben gedeeld. Klasse!

Het is zondagmiddag 4 november 2018 en we gaan weer op de fiets naar ’ De Verzameling’ in Westervoort en het lijkt of de weergoden ons weer gunstig gestemd zijn. Een heerlijke fietstocht! Aangekomen en bij de ingang horen wij dat het Jazztrio iets later zal beginnen. Bijna alle stoelen zijn met de liefhebbers en zelfs een echtpaar uit het buitengebied van Haaksbergen had de moeite genomen om naar Westervoort te rijden, maar dit terzijde.

Marie-José, de gastvrouw introduceerde Henk Kraaijeveld Jazztrio met haar bekende glimlach en het enthousiasme dat mij direct weer het gevoel geeft van ‘het wordt een mooie muzikale middag!’

Henk Kraaijeveld, Paul en zijn broer Mark van der Feen, hebben met het eerste nummer ‘ Walk with me, love’ virtuoos en vocaal gebracht door Henk, direct de aanwezigen omarmd. Ik waan me in New Orleans en de jaren ’60. Ergens in een achteraf straat in een ‘smoezelige’ pub aan de bar ligt half over de toog een man met een glas dat niet leeg blijft. Het tweede nummer ‘Just in time’ nu heel toepasselijk voor deze 3 sterren, die wat later met hun muzikale en vocale performance zijn begonnen door ‘?’Westervoort, tsja wie is daar ooit niet verdwaald. De beheersing en uitvoering op de piano, saxofoon of klarinet en de stem van Henk liet zien en horen dat deze 3 mannen het heel gezellig met elkaar hebben door hun muziek, de interactie met de aanwezige liefhebbers van de Jazz. Instrumentaal en vocaal, is wat wij liefhebbers aanmoedigt om gewoon mee te klappen en zachtjes bekende woorden mee te zingen. Na een intermezzo waar wij met elkaar onder het genot van een drankje de klasse van dit trio konden delen, werd het 2e deel van deze genoeglijke middag gestart met ‘ we’re together gevolgd door pianospel van Paul en Mark en even later een onvoorbereid muziekstuk geschreven door Paul als ‘oefening en Henk die zijn timbre laat hoden. Hij vertelt over zijn ‘weg’ naar de Jazz, van een studie rechten (internationale betrekkingen) naar de vocale jazz werd ten gehore gebracht in het nummer ‘Ik besta omdat jij besta’ (Unbunti en de filosoof Soren Kierkegaard,), naar ‘ Suzanne neemt je mee, naar een bank aan het water, duizend schepen gaan voorbij en toch wordt ‘t maar niet later, en je weet dat zij te gek is, want daarom zit…… ‘

We neurieen en zingen zachtjes de woorden mee! Het werd en was een genoeglijke en zeer aangename middag in Westervoort.

Ruud Lans, Duiven 04 november 2018

Concert

Van Beethoven naar Chopin naar Wilhelm Berger! Een mooi en magistraal pianoconcert door Mitsuko Saruwatari

Op deze zonnige zondagmiddag, 14 oktober 2018, fietsen we vanuit Duiven naar Westervoort. Bomen met bladeren geven een Indian Summer beeld en daarbij past muziek. Een pianioconcert van Mitsuko Saruwatari in De Verzameling te Westervoort werd een aangename verrassing!

Marie-José vertelde met haar nimmer aflatend enthousiasme wat ons, de aanwezigen, te wachten staat en introduceert Mitsuko die er schitterend uit ziet. Ze legt kort uit wat een sonate is en uit hoeveel delen een sonate bestaat ; 3 en werden we verrast met een piano sonate van Ludwg van Beethoven in C majeur.
De sonore openingsakkoorden geven mij een gevoel van een beginnende dag, maar de muziek streelt mijn gehoor dat nog meer werd verwend met een nocturne (nachtelijk) van Chopin als romantische compositie van de nacht. Chopin wordt in ons land fenomenaal op de piano vertaald door Wibi Soerjadi, maar dit terzijde.
Wilhelm Berger (1861 -1911), een vergeten Duitse componist, werd in Westervoort als ‘place to be and listen’ op een waanzinnige mooie wijze en met liefde ten gehore gebracht liet door Mitsuko Saruwatari.
Ik sloot mijn ogen en me meenemen naar de tijd van romantiek en de veranderingen waarmee een nieuwe tijd al jaren aan de gang was. Het impressionisme, de nieuwe muziek, de industriële revolutie. Ik zie de zwart-wit filmbeelden van ‘houterig’ lopende mensen, de trams voorgetrokken door paarden, de hoge hoeden en buigende heren in lange jassen en ‘billentikkers’. We noemden dergelijke zwart-wit beelden zonder geluid; de ‘stomme film’ en op de achtergrond klonk- veelal.. pianomuziek De Europese vorstenhuizen regeerde en het onheil dat de wereld naar donkere tijden zou brengen nog onbekend.
Berger zou deze donkere jaren niet meemaken. Hij bleef een romanticus tot aan zijn dood in 1911 en zijn muziek verdween in de vergetelheid, The Piano Quintet, Op. 95 is zijn bekendste pianoconcert.
Mitsuko liet, ruim een eeuw later, op een magistrale wijze de aanwezigen kennismaken met Wilhelm Berger. Een middag dat zeker -over zo’n 2 jaar- herhaald zal mogen worden en te luisteren naar hoe Wilhelm Berger’s ontwaakte muziek door Mitsuko dan zal klinken.
Op weg naar huis namen we Mitsuko’s muziek en het Indian Summer gevoel mee naar huis.
Ruud Lans-Duiven 14.10.2018

Concert

Beste Marie-José,

We genieten elke keer zo enorm van de concerten. Ook volgende jaar willen we graag weer een passe partout voor twee personen.

Concert

Hallo Marie José en Jan,

Het was weer geweldig vanmiddag. Wat een perfecte zanger en pianist. Jasper Somsen is altijd goed en gezellig.
Jullie gastvrijheid is boven alle lof verheven.

Ik wil in ieder geval voor komend seizoen een passe-partout bestellen.

Tot ziens bij Tanja Kross.
Vriendelijke groeten van Evaline

Concert

Hallo Marie-José,

We hebben gisteren weer genoten van een geweldige middag met trio van Deborah Carter.
We kijken weer uit naar het volgende concert

met vriendelijke groet

Bob en Ytsje

Concert Flor d’Luna

Beste fam. Hekke,

Wat is het toch bijzonder dat jullie elke keer weer voor zo’n geweldig concert kunnen zorgen. Vanmiddag waren mijn ogen niet meer droog. De klanken gebracht in een harmonie van drie geweldige muzikanten hebben mij even het gevoel van boven alles uit . . . gegeven. Dank jullie wel voor de ruimte die jullie geven om bij deze unieke concerten aanwezig te mogen zijn. We hopen op nog vele concerten hier in Westervoort. En . . . niet voor het laatst de verzorging was weer perfect.

Onze warme groet,
Rob en Yvonne

Concert – Ramón Valle & Rik Cornelissen

Dear Marie-Jose,

Thank you for the great evening yersterday. I enjoyed it a lot to play at your venue.
Now you have my contact details as well and if it is oke for you I can put you on my mailinglist so you know what I am doing and where I am performing.
Thanks again and many greetings,

Ramon Valle

Concert – Carmen Gomes Inc.

Hi Marie – Jose, wat was het een top middag! Dank voor alle goede zorgen en de heerlijke atmosfeer. We willen heel graag weer komen optreden. Volgend jaar hebben we een jubileum jaar: ik sta 25 jaar op het podium. We doen een concert met de beste,  mooiste en swingendste liedjes uit deze periode uit al onze  theaterprogramma’s. Het wordt heel speciaal !
Misschien kunnen we dit bij jullie doen. Aan het einde van het seizoen of het begin van het nieuwe….? Ik heb flyers en er komt een nieuwe cd bij uit.
Ik hoor graag wat je vindt.

ps volgende keer blijf ik eten !lieve groetjes, carmen

Concert – Ali Ryerson & Johan Clement Trio

We zijn net terug van het TOPCONCERT. In EEN woord geweldig. Het mooiste was dat na de pauze , Jan zei dit is  The girl from Ipenima……. ik weet het even niet maar hij had het goed en genoot met vollen teugen.
We kregen een gesigneerde cd van ALI RYERSON. Jan is met haar op de foto gegaan ik zal hem je toesturen.
Nogmaals bedankt voor deze geweldige zondagmiddag.  Enorm genoten en je hebt niets te veel gezegd.
Enorm bedankt hoor. Groeten van Fien en Jan.

Concert – Ali Ryerson & Johan Clement Trio

Beste Marie-José en Jan,

Van de vele plaatsen waar ik terechtkom als muzikant is jullie “concertzaaltje” er ééntje die ik niet snel zal vergeten.
Het is een uitzonderlijk mooie ruimte, en de akoestiek is er warm en helder ( net ervoor had ik toch een beetje schrik, want kerkgebouwtjes en jazz gaan niet altijd goed samen qua akoestiek )

Maar vooral jullie gastvrijheid en moed om er concerten te organiseren vind ik zo bijzonder.
Ik hoop dan ook stiekem in de nabije toekomst nog eens te mogen terugkomen.

Warme groet,

Bart

Concert – Ali Ryerson & Johan Clement Trio

Beste Marie-José en Jan,

Dit zijn zo van die plekjes waar wij soms enkel kunnen van dromen.
Een plekje waar je dadelijk kan voelen dat het goed is.
Een plekje van warmte, respect, kennis van zaken, menselijke warmte en goeie smaak.

Ik ben zo blij dat jullie ons hebben gevraagd om te komen spelen via Johan Clement.
Wij zijn allemaal met zo’n 😉 naar huis gereden omdat al die lieve mensen rondom ons heen op éénzelfde golflengte zaten. Muziek maken op die manier is het mooiste wat er bestaat. Die energie kon zo makkelijk worden gedeeld dank zij jullie smaakvolle, prachtige ruimte, dank zij jullie warme onthaal en gastvrijheid… op deze manier loopt alles als vanzelf en dat voelden we ook niet alleen bij ons maar ook aan de positieve feedback van het talrijke publiek na afloop.

Ik kan jullie niet genoeg bedanken om ons die kans te hebben gegeven.
Een (h)eerlijke dag om nooit te vergeten.

Heel veel liefs en graag tot een volgende keer.
Luc

Contact

T: +31 (0) 26 442 84 97
M:+31 (0) 6 21 80 11 37
@:info@deverzameling.nl

Locatie

De Verzameling Brouwerslaan 1a 6931 AC Westervoort

Openingstijden

maandag t/m vrijdag: 8.30 uur – 17.30 uur (andere tijden op afspraak)

zaterdag en zondag: op afspraak