evenementen

 

Wij gaan weer starten met de bijzondere kleinschalige concerten in

De Verzameling!

 

In de intieme en gezellige ruimte kunt u genieten van de geweldige muzikanten
die met veel enthousiasme een muzikale middag presenteren.
Meld u aan via info@deverzameling.nl en u bent verzekerd van een mooie zitplaats.

Zondag 24 maart – 15.00 uur

Ilja Reijngoud en Ed Verhoeff
-The Art of Two-

Ilja Reijngoud – trombone
Ed Verhoeff – gitaar

 

Trombonist Ilja Reijngoud en gitarist Ed Verhoeff vormen het duo The Art of Two. Ze kennen elkaar al heel lang. Zij speelden samen in de band Nueva Manteca, met Izaline Calister en op elkaars CD’s. Ook verzorgden zij samen vele intieme huiskamerconcerten.
Als duo willen ze een nieuw geluid laten horen en muziek maken die de traditionele stijlen overstijgt. De sleutelwoorden zijn interactie, vrijheid, en speelplezier. Het lijnenspel tussen trombone en gitaar wordt in dit duo explosief vermenigvuldigd door het gebruik van electronica.
Met het project The Dutch Real Book speelt het duo de meest uiteenlopende composities van Nederlandse Jazz musici, uit de vroege jaren 40 tot het repertoire van de jonge generatie Jazzmusici.

 

Ilja Reingoud is een trombonist van The Jazz Orchestra of the Concertgebouw, The Cubop City Big Band, Lucas van Merwijk Music Machine, Masha Bijlsma kwintet, Izaline Calister trio en The Jasper van ’t Hof Quartet. Ilja leidt onder zijn eigen naam verschillende kleine groepen. Hij bespeelt uitsluitend een Kühnl & Hoyer-trombone (480/88 MK2) en JK-mondstukken (USA 7C). The Art of Two is zijn nieuwe duo met gitarist Ed Verhoeff.
Hij is een docent en bigbandleider aan het CvA Amsterdam en Rotterdams Conservatorium (Codarts). Tevens gastdocent aan Musikene (Hogere Muziekschool van Baskenland) in San Sebastian (Sp).
Winnaar van de Thelonious Monk Award (2003) en de Edison Award (2009)
Zijn composities en arrangementen worden gespeeld door de belangrijkste orkesten van Europa, zoals het Metropole Orkest, de WDR-bigband en de grote militaire harmonieorkesten.

Ed Verhoeff begon op 13-jarige leeftijd met spelen. Al snel speelde Ed in verschillende pop- en bluesbands. Tijdens zijn studie aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag maakte jazzmuziek echt iets in hem los. De voortdurende uitdaging van deze grenzeloze muziek heeft zijn fascinatie altijd behouden en groeit tot nu toe nog steeds. Tegenwoordig bevindt Ed zich in het jazz- en wereldmuziekcircuit.
Door zijn ruim 25 jaar durende carrière heeft Ed zich ontwikkeld tot een veelzijdige gitarist met een zeer persoonlijk en expressief geluid. Zijn veelzijdigheid, zijn intuïtieve, gevoelige en soms krachtige spel maken hem tot een veelgevraagd muzikant

Kaarten a € 25,- zijn te bestellen via info@deverzameling.nl

Zondag 21 april – 15.00 uur

Wiebke & les Garçons
Eau de Chansons

Wiebke Bonnet – zang/viool
Jean Louis van Dam – piano/accordeon
Marcel Booij – contrabas
Franc auf dem Brinke-Snellen – slagwerk

 

Met hun nieuwe programma “Eau de Chansons“ nemen Wiebke Bonnet en haar Garçons je mee in een wervelwind vol Franse muziek, met bloemige noten en een geur van Parijs, sigaretten, rode wijn en slapeloze nachten. Een geur vol herinneringen aan liefde en vreugde, aan woede en verdriet, soms respectloos en provocerend, dan weer liefelijk en fruitig. Een geur die past bij elke francofoon of francofiel…. Geniet van de prachtige teksten en tijdloze melodieën van Franse interpreten, van Jacques Brel tot Michel Legrand, van Barbara tot Edith Piaf, van Charles Aznavour tot Serge Gainsbourg, en van Françoise Hardy tot Jacques Dutronc.

Daarnaast spelen zij ook eigen werk. De originele arrangementen van Marcel Booij, met invloeden uit jazz, pop en latin, zorgen voor een onvergetelijke Franse middag. Met hun repertoire vol joie de vivre brengen Wiebke, Marcel, Jean-Louis en Franc je in een oogopslag naar Parijs… Je hoeft niet eens de Eurostar te pakken

 

Wiebke Bonnet groeide op in Parijs en speelt sinds haar zesde viool. Later ontdekte zij haar talent voor zang. Na een klassieke muziekopleiding, onder meer bij Marie-Thérèse Ibos, ontwikkelde zij belangstelling voor andere genres. Zij trad op met jazz en de songs van Brecht/Weill, en kwam uiteindelijk terecht bij het Franse chanson. Toen viel alles op zijn plek. In 2017 won zij de Publieksprijs TV5 Monde bij het Concours de la Chanson Française in Den Haag.

Jean-Louis van Dam is een allround pianist en accordeonist. Hij speelt in diverse bands en begeleidt een groot aantal bekende artiesten. Op weg naar Frankrijk stopt hij altijd bij Beaune om zijn voorraad aan Bourgogne-wijnen weer op te vullen. Jean-Louis deed (op inmiddels meer dan 60 cd’s) studiowerk voor diverse artiesten, en werkte 12 jaar als pianist, componist, arrangeur en orkestleider van de Nederlandse cabaretière Tineke Schouten. Ook begeleidde hij artiesten als Laura Fygi, Georgie Fame, Woody Shaw, Frans Poptie, Rita Reys, Annick Boer, Eddy Sanchez, Sanny Day, Johnny Meijer, Eddy Doorenbos, Meta de Vries, Joke Bruijs, Edwin Rutten e.v.a.

Marcel Booij studeerde contrabas aan het Hilversums Conservatorium bij Koos Serierse en Edward Mebius. Sinds de jaren ‘90 is Marcel als bassist te horen op Jazzpodia, in het theater, op radio & TV en in de studio. Daarnaast werkt hij ook regelmatig als arrangeur voor diverse formaties. Marcel speelde samen met diverse bekendheden als Mike Boddé, Mike del Ferro, Hermine Deurloo, Johannette Zomer, Herman Nijkamp, Sebastian Altekamp, Angelo van den Burg, het Metropole Orkest, Harry Happel, Philip Paar en Scott Hamilton. Marcel tekent verantwoordelijk voor de arrangementen van de groep.

Franc auf dem Brinke-Snellen is als drummer actief in de Nederlandse jazz & fusionscene en een autoriteit op het gebied van Braziliaanse muziek. Zodra het werk het toelaat rijdt hij in zijn Franse auto naar zijn Franse huis in Seillans en houdt hij er een Franse lifestyle op na. Franc begon een klassieke slagwerkstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, maar koos na enkele jaren definitief voor de drumset. Franc speelde met vele bekenden waaronder Deborah Carter, Rogerio Bicudo, Toon Roos, Bart Lust, Chris Hinze, David Friesen, Rick Margitza, Benjamin Herman, Maarten Ornstein en Thijs van Leer.

Meer weten of alvast wat vóórgenieten? Kijk op https://www.chansons.nu/.

 

 

Kaarten a € 25,- zijn te bestellen via info@deverzameling.nl

neem een kijkje...

 

artiesten

 

Alex Brusse
Ali Ryerson
Andrei Marta
Andersons
Angelo Verploegen
Annette Weterings
Atie Vletter en Petra Frohlich
Ayesha de Groot
Bert van den Brink
Bart de Win
Catharina Jansen
Carmen Gomes
Chorus Swingtet
Claudia y Manito
Cor Bakker
Deborah J. Carter
Diana de Vries
Dimitar Dimitrov
Dos Cuerdas
El Falu
El Nausad
Ellen ten Damme
Elvire Boelee
Eric Langedijk
Esther de Graaf
Evelina Vorontsova
Flor d’Luna
Franklin Heiligers
Hanneke Rouw
Hans Kwakkernaat
Hans Mantel
Hans Mentink
Harry Burg Gulickx
Heleen Vegter
Henk Kraaijeveld
Het Hobbema Trio
Ibernice MacBean
Jan Verwey
Jan Flubacher
Jan Voogd
Jasper Somsen
Jazz Trio ‘Hello Oscar’
Johan Clement
Joost Zoeteman
Jos Jansen
Josee Bosma
Karel Boehlee
Kika Sprangers
Krzysztof Wagenaar
Lizzy Ossevoort
Lotus Ensemble
Lucien Matheeuwsen
Maciej Domaradzki
Marcus Schinkel
Martin Limberger
Maria Mendes
Masha Bijlsma
Maurice Rugebregt
Meander kwartet
Medina kwartet
Miëtt Molnar
Michaela Hollmannova
Milou Houtkooper
Miriam de Vroome
Mirjam Verheem
Mitsuko Saruwatari
Nihad Hrustanbegovic
Nobuko Takahashi
Parwa Petra Polman
Paul van der Feen
Peter Kalb
Piano kwartet Indigo
Quirine Melssen
Ramon Valle
Romania Toroz
Rik Cornelissen
Rob van Bavel
Ruud Breuls
Ruud Ouwehand
Sabine Vieregge
Sambayá
Sandra van Vliet
Stefan Bos
Taeke Stol
Tamara Maria
Tania Kross
Tenar van Koten
Thaisa Olivia
Thijs Cuppen
Tim Langedijk
Trio St Petersburg
Toon Roos
Vera Westera
Vincent Houdijk
Wattie Rosenberg
Wim de Vries
Wolf Martini
Zwaan Stam

 

Reacties

 

Dag Marie José en Jan,

Wat een fantastisch kado!  Zeker Jurrien zal dit waarderen want hij ontbrak op dit geweldige concert.
We missen jullie erg en kunnen niet wachten om naar de Verzameling te komen! Jullie programma hangt nog op het prikbord. Beetje masochistisch misschien, maar het is ook een soort houvast, Binnenkort kunnen we weer genieten als vanouds. Ik hoop het. Ik geloof erin.
Geniet van het prachtige Pinsterweekend en graag tot spoedig.

Groeten, ook van Jurrien,

Ingrid

Concert Carmen Gomes

Dag Marie-José en Jan,

Wat een superoptreden en wat een leuke, persoonlijke, hartelijke ontvangst!

Het was de eerste keer dat wij bij een optreden op jouw locatie waren en het was echt allemaal in één woord perfect. Wij hebben genoten van Carmen en haar band, wat een stem en wat een stevige band (leuk ook die informatie uit het leven van Ray Charles daarbij) en wij waren verrast door de leuke zitjes met thee (in van die leuke doosjes)/wijn (topkeuze!) erbij, de hapjes daarbij, de hele ambiance, het totaalplaatje.

Je kunt zien dat jullie het allemaal zo goed en compleet mogelijk willen aanbieden en over alles hebben nagedacht. Wij verheugen ons al op het volgende optreden, waarvoor mijn man zich meteen bij jou heeft aangemeld. Saxofoon is toevallig mijn favoriete instrument.

Je vertelde over een gepland optreden van Mike Boddé. Is al bekend wanneer dat is?

Wij zijn samen ook erg geboeid door kerkgebouwen die een andere bestemming zoals een woonhuis of horeca krijgen. Daarom was het ook aardig om bij jullie binnen te zijn geweest. Heel erg bedankt voor de bijzondere middag en veel succes met volgende evenementen.

Hartelijke groeten,
Tessa en Fred

Concert

Fijn, Marie Jo, dank.
Het concert was echt van superieure kwaliteit, die kerels zijn zo vreselijk goed, en ze hebben helemaal geen kapsones, dat is zo bijzonder.
Wat een leuk leven heb je toch, steeds met creaties bezig zijn, interessante mensen tegenkomen, nieuwe vrienden maken, die concerten zijn een gulden idee van jullie!
Tot een volgende keer, hartelijke groeten van ons beiden. ANN

Concert

Hoi Marie-Jose en Jan,

Wat een geweldige ambiance hebben jullie gerealiseerd in de Verzameling. Concerten als deze komen hier op heel goede wijze tot hun recht, zou ik zeggen. En een muzikant die zich hier zo thuis voelt dat hij bij jullie zijn vriendin ten huwelijk vraagt…..dat zegt genoeg!
Groeten,
Maarten

Concert

Dag Marie-José en Jan,

Wat was het weer fantastisch afgelopen zondag: Joost Zoeteman invites:
Subliem !!!!!!
Vier keer op rij een bijzonder concert met top-musici, ongelooflijk.
Jullie maken er iedere keer weer een bijzondere middag van, een echt
gaaf feestje.
Dank jullie wel!! We kijken weer met veel plezier en spanning uit naar
het nieuwe programma in 2020.

En . . . . .  waar maak je het mee dat de gitarist voor je neus zijn
vriendin ten huwelijk vraagt? Geen betere locatie, geen beter moment.
Tja, ik hield het niet droog.

Lieve groet,

Marlies

Bijeenkomst

Waardering!

Zowel de bij de zondagmiddagconcerten als bij een recente lustrumviering heb ik, en velen met mij, de ‘Verzameling’ ervaren als een toegedane, gastvrije en stijlvolle instelling met goede muziek en catering en met een persoonlijke en hartelijke inzet van de leiding

Hans Stevens – Velpse Bridge Club

Concert

Een warm bad

De gastvrijheid van Marie José en Jan ervaar ik als een warm bad. Het kerkje is smaakvol ingericht en de service is prima in orde.
Ik ben een trouwe bezoekster van de concertjes op zondagmiddag. De musici zijn van artistiek hoog niveau en de muziekkeuze is gevarieerd jazzy en easy listening.
Met af en toe een klassieke topper
Ik kan het iedereen van harte aanbevelen.

Evaline van der Vring

Concert

Concerten in De Verzameling

Enkele jaren geleden lazen we in de krant dat er in De Verzameling in Westervoort, op zondagmiddag een jazzconcert werd gegeven. We zijn daar naar toe geweest en vonden het fantastisch. Wat direct bij binnenkomst opviel was de prettige ontspannen sfeer en we voelde ons welkom. De zaal is niet groot en je staat in contact met de muzikanten zodat je hun emoties kunt voelen wanneer ze spelen. Er is een passe-partout/abonnement voor vijf concerten in het leven geroepen en het voordeel hiervan is dat je verzekerd bent van een plaats. De geplande concerten voor dit najaar zien er weer voortreffelijk uit. We hebben al verschillende vrienden en bekende meegenomen en deze zijn allen enthousiast over de concerten. Kortom kom luisteren en genieten op een zondagmiddag naar de muziek in De Verzameling. Jan en Marie-José ga zo door!

Bob Gerritsen en Ytsje de Jong

Concert Ellen ten Damme

Beste Marie-José en Jan,

Allereerst, wat een optreden van Ellen te Dame en natuurlijk de begeleiding van beide inmiddels bekende musici Thijs Cuppen en Jasper Somsen .
Niet alleen vanwege de aandacht die ik van haar persoonlijk kreeg als ‘Gérard’ maar wat een top performance, zang, dans, mimiek, alles.
Mijn buurvrouw en ik hebben er ongelooflijk van genoten. Ik neem aan dat jullie ervan nog aan het bijkomen zijn.

Hartelijke groet, Gerhard

Concert Ellen ten Damme

Dag Marie Jose en Jan,
Wat een avond, vanavond het optreden van Ellen ten Damme en haar begeleiders, ongelooflijk. En zoals Ellen zei: en dat in Westervoort!!
Het was in een woord: subliem, we hebben ongelooflijk genoten. De ambiance, het welkom, het optreden, de verzorging, de locatie, alles was top.
Hartelijk dank,
Marlies en Hein

Concert Ellen ten Damme

Wat een optreden fenomenaal.
Jullie hebben hier zoveel mensen een enorm plezier mee gedaan!
We hebben genoten.🥰
Jacqueline en Paul

Concert Ellen ten Damme

Hallo MJ en J,
We wilden je even laten weten, ook nadrukkelijk namens Adrienne, dat we ontzettend hebben genoten van vanmiddag.
Mooie muziek in een bijzondere ambiance.
Gerard

Concert

Dag Marie-Jose, wat hebben we vanmiddag een fantastische middag gehad. We zijn ontzettend blij dat we er waren. Complimenten hoe verzorgd alles was.
Graag tot een volgend keer.
Marlies van Amerongen

Concert

Het was weer een zeer aangename middag: jij als gastvrouw, jullie als liefhebbers en wij allen als jullie gasten en dat samen met een Jazztrio dat hun liefde voor de de muziek en de Jazz in het bijzonder met elkaar en met ons hebben gedeeld. Klasse!

Het is zondagmiddag 4 november 2018 en we gaan weer op de fiets naar ’ De Verzameling’ in Westervoort en het lijkt of de weergoden ons weer gunstig gestemd zijn. Een heerlijke fietstocht! Aangekomen en bij de ingang horen wij dat het Jazztrio iets later zal beginnen. Bijna alle stoelen zijn met de liefhebbers en zelfs een echtpaar uit het buitengebied van Haaksbergen had de moeite genomen om naar Westervoort te rijden, maar dit terzijde.

Marie-José, de gastvrouw introduceerde Henk Kraaijeveld Jazztrio met haar bekende glimlach en het enthousiasme dat mij direct weer het gevoel geeft van ‘het wordt een mooie muzikale middag!’

Henk Kraaijeveld, Paul en zijn broer Mark van der Feen, hebben met het eerste nummer ‘ Walk with me, love’ virtuoos en vocaal gebracht door Henk, direct de aanwezigen omarmd. Ik waan me in New Orleans en de jaren ’60. Ergens in een achteraf straat in een ‘smoezelige’ pub aan de bar ligt half over de toog een man met een glas dat niet leeg blijft. Het tweede nummer ‘Just in time’ nu heel toepasselijk voor deze 3 sterren, die wat later met hun muzikale en vocale performance zijn begonnen door ‘?’Westervoort, tsja wie is daar ooit niet verdwaald. De beheersing en uitvoering op de piano, saxofoon of klarinet en de stem van Henk liet zien en horen dat deze 3 mannen het heel gezellig met elkaar hebben door hun muziek, de interactie met de aanwezige liefhebbers van de Jazz. Instrumentaal en vocaal, is wat wij liefhebbers aanmoedigt om gewoon mee te klappen en zachtjes bekende woorden mee te zingen. Na een intermezzo waar wij met elkaar onder het genot van een drankje de klasse van dit trio konden delen, werd het 2e deel van deze genoeglijke middag gestart met ‘ we’re together gevolgd door pianospel van Paul en Mark en even later een onvoorbereid muziekstuk geschreven door Paul als ‘oefening en Henk die zijn timbre laat hoden. Hij vertelt over zijn ‘weg’ naar de Jazz, van een studie rechten (internationale betrekkingen) naar de vocale jazz werd ten gehore gebracht in het nummer ‘Ik besta omdat jij besta’ (Unbunti en de filosoof Soren Kierkegaard,), naar ‘ Suzanne neemt je mee, naar een bank aan het water, duizend schepen gaan voorbij en toch wordt ’t maar niet later, en je weet dat zij te gek is, want daarom zit…… ‘

We neurieen en zingen zachtjes de woorden mee! Het werd en was een genoeglijke en zeer aangename middag in Westervoort.

Ruud Lans, Duiven 04 november 2018

Concert

Van Beethoven naar Chopin naar Wilhelm Berger! Een mooi en magistraal pianoconcert door Mitsuko Saruwatari

Op deze zonnige zondagmiddag, 14 oktober 2018, fietsen we vanuit Duiven naar Westervoort. Bomen met bladeren geven een Indian Summer beeld en daarbij past muziek. Een pianioconcert van Mitsuko Saruwatari in De Verzameling te Westervoort werd een aangename verrassing!

Marie-José vertelde met haar nimmer aflatend enthousiasme wat ons, de aanwezigen, te wachten staat en introduceert Mitsuko die er schitterend uit ziet. Ze legt kort uit wat een sonate is en uit hoeveel delen een sonate bestaat ; 3 en werden we verrast met een piano sonate van Ludwg van Beethoven in C majeur.
De sonore openingsakkoorden geven mij een gevoel van een beginnende dag, maar de muziek streelt mijn gehoor dat nog meer werd verwend met een nocturne (nachtelijk) van Chopin als romantische compositie van de nacht. Chopin wordt in ons land fenomenaal op de piano vertaald door Wibi Soerjadi, maar dit terzijde.
Wilhelm Berger (1861 -1911), een vergeten Duitse componist, werd in Westervoort als ‘place to be and listen’ op een waanzinnige mooie wijze en met liefde ten gehore gebracht liet door Mitsuko Saruwatari.
Ik sloot mijn ogen en me meenemen naar de tijd van romantiek en de veranderingen waarmee een nieuwe tijd al jaren aan de gang was. Het impressionisme, de nieuwe muziek, de industriële revolutie. Ik zie de zwart-wit filmbeelden van ‘houterig’ lopende mensen, de trams voorgetrokken door paarden, de hoge hoeden en buigende heren in lange jassen en ‘billentikkers’. We noemden dergelijke zwart-wit beelden zonder geluid; de ‘stomme film’ en op de achtergrond klonk- veelal.. pianomuziek De Europese vorstenhuizen regeerde en het onheil dat de wereld naar donkere tijden zou brengen nog onbekend.
Berger zou deze donkere jaren niet meemaken. Hij bleef een romanticus tot aan zijn dood in 1911 en zijn muziek verdween in de vergetelheid, The Piano Quintet, Op. 95 is zijn bekendste pianoconcert.
Mitsuko liet, ruim een eeuw later, op een magistrale wijze de aanwezigen kennismaken met Wilhelm Berger. Een middag dat zeker -over zo’n 2 jaar- herhaald zal mogen worden en te luisteren naar hoe Wilhelm Berger’s ontwaakte muziek door Mitsuko dan zal klinken.
Op weg naar huis namen we Mitsuko’s muziek en het Indian Summer gevoel mee naar huis.
Ruud Lans-Duiven 14.10.2018

Concert

Beste Marie-José,

We genieten elke keer zo enorm van de concerten. Ook volgende jaar willen we graag weer een passe partout voor twee personen.

Concert

Hallo Marie José en Jan,

Het was weer geweldig vanmiddag. Wat een perfecte zanger en pianist. Jasper Somsen is altijd goed en gezellig.
Jullie gastvrijheid is boven alle lof verheven.

Ik wil in ieder geval voor komend seizoen een passe-partout bestellen.

Tot ziens bij Tanja Kross.
Vriendelijke groeten van Evaline

Concert

Hallo Marie-José,

We hebben gisteren weer genoten van een geweldige middag met trio van Deborah Carter.
We kijken weer uit naar het volgende concert

met vriendelijke groet

Bob en Ytsje

Concert Flor d’Luna

Beste fam. Hekke,

Wat is het toch bijzonder dat jullie elke keer weer voor zo’n geweldig concert kunnen zorgen. Vanmiddag waren mijn ogen niet meer droog. De klanken gebracht in een harmonie van drie geweldige muzikanten hebben mij even het gevoel van boven alles uit . . . gegeven. Dank jullie wel voor de ruimte die jullie geven om bij deze unieke concerten aanwezig te mogen zijn. We hopen op nog vele concerten hier in Westervoort. En . . . niet voor het laatst de verzorging was weer perfect.

Onze warme groet,
Rob en Yvonne